lauantai 12. lokakuuta 2013

Omaa aikaa.

Olen monesti kuullut ihmisten sanovan tarvitsevan tai pitäneen hetken omaa aikaa ja miettinyt mitä se voisi kohdallani olla? Pitkään on jo tuntunut, että vuorokauteen pitää saada lisää tunteja.. 24 on vaan liian vähän! Ei riitä kaikkeen, mutta nyt se hetki on tainnut tulla.

Istun kotona takkatulen lämmössä, lasillinen viiniä kädessäni, stereot soittaa rauhallista musiikkia, sauna lämpenee, olen yksin itseni kanssa. Saan olla vihdoin täysin rauhassa omien ajatuksieni kanssa. Tämä taitaa olla sitä omaa aikaa? Ainakin minulle se on sitä nyt!

Elämme suoritusyhteiskunnassa, koko ajan ihmisten pitää olla tekemässä jotain ja pyrkiä parempaan tekemiseen. Ihmisillä ei enää riitä aika muuhun, kuin tekemiseen ja tekemiseen nopeammin ja paremmin.. Ja ehdottomasti pitää tehdä se kaikki paremmin kuin muut. Tottakai, muuten menetät työpaikkasi. Pakotetaan ihmiset äärirajoille. Hirveää, mutta todellista.

Mutta milloin on sitten mahdollisuus ottaa sitä omaa aikaa? Kesälomat suunnittelet siihen, kun lapsilla on koulusta kesäloma, talvilomat kun lapsilla on hiihtoloma. Kuuntelet ne kaikki pitkät viikot, kuinka olet paska vanhempi, kun et jaksa lähteä rannalle, huvipuistoon, tai laskemaan mäkeä ja tekemään lumiukkoja, tai jos lapsilla on tylsää niin se on tietenkin vanhempien vika. Ne satojen eurojen harrastevälineet tai pelit kun on jo liian tuttuja ja kavereilla on paremmat. Aina!
Sanotaan, että lapset on ihania, kun eivät ole omia, mutta ei se ihan pidä paikkansa.. rakastan lapsiani!

Lupaan yrittää suorittaa vähän myöhemmin ja vähän paremmin ja pysyä tämän yhteiskunnan rattaissa mukana, mutta nyt nautin omasta ajastani tämän pienen hetken.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti