sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Joskus saattaa ahdistaa?

Jokainen ihminen kokee tai tuntee jossain vaiheessa elämäänsä vaikeita tilanteita tai tunteita, joista ylitse pääseminen voi tuottaa hetkellisesti tai pidempi aikaisesti vaikeuksia, sekä ahdistuksen määrä voi nousta erittäin isoksikin...

Syynä voi joskus olla esim. avioero, vaikean ja/tai haastavan parisuhteen loppuminen, ongelmat parisuhteessa, pettäminen, jättäminen, läheisen itsemurhayritys, erittäin rakkaan ja hyvän ystävän kuolema, jonkun rakkaan ja läheisen sukulaisen kuolema, läheisen vakava sairastuminen, työpaikan/yrityksen menettäminen, yrittäminen, konkurssi, henkilökohtainen konkurssi, läheisestään luopuminen(esim. omasta lapsesta), masennus.. Siinä muutamia syitä, jotka voi ihmistä viedä rankastikin alaspäin.

Ennen kuin menen asiaan on pakko myöntää, että vaikka olen aika avoin ihminen, niin silti olen tähän asti ollut aika pidättäytyväinen siitä mitä haluan kertoa elämästäni ja siitä, mitä olen kokenut.
Ihmisellä kun usein on taipumus peitellä ongelmiaan ja halu näyttää ulospäin asiat jotenkin parempana, kuin asiat todellisuudessa onkaan.
Me helposti häpeämme huonoja asioita elämässä ja yritämme peitellä ne, mutta mielestäni jollain tavalla aivan turhaan. Ne huonot asiat tekee meistä myös jollain tapaa vahvempia. Ne osaksi tekee meistä sen mitä olemme. Ne on osa elämäämme..

Henkilökohtaisesti olen tullut vihdoin siihen päätökseen, että on aika riisua itsensä häpeilemättä ja paljastaa omasta elämästään myös sen puolen jossa kaikki ei olekaan ollut niin kaunista...
Nimittäin ennalta mainitsemani syyt, jotka voi johtaa "pieneen" ahdistukseen ja joista tulen jatkossa kirjoittamaan ovat kaikki omasta elämästäni ja kaikki tuo on tapahtunut minulle viimeisen kolmen vuoden aikana.
Tiedän, että en ole yksin ja monille on myös tapahtunut samankaltaisia asioita ja siksi myös jossain määrin haluan kirjoittaa ja kertoa, paitsi itseni vuoksi, niin myös ehkä auttaakseni muita..














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti